Θεματική εικόνα για drones για παιδιά. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι παίζουν με drone στο δωμάτιό τους.

Drones για παιδιά. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε (Τηλεκατευθυνόμενα Μοντέλα)

Τα  Drones για παιδιά έχουν γίνει το πιο δημοφιλές δώρο και για καλό λόγο. Τα τηλεκατευθυνόμενα γενικά μπορούν να παρέχουν ατέλειωτες ώρες πτητικής διασκέδασης και να διευρύνουν τη γνώση.

Συνδυάζουν τον συντονισμό των χεριών – ματιών με τις δεξιότητες της επιστήμης τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM). Αλλά δεν είναι κάθε drone κατάλληλο για τους νέους χρήστες. 

Πριν να εισαγάγετε το παιδί σας στον κόσμο των drones, και εφόσον στην ουσία δεν ξέρετε τι drone να αγοράσετε και αναζητάτε drones για αρχάριους, αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε πρώτα τους διάφορους τύπους drone που είναι διαθέσιμοι.

Ενώ τα drones εγγυώνται ώρες διασκέδασης (με πολλαπλές επαναφορτίσεις  μπαταρίας, φυσικά), έχουν επίσης μια σοβαρή πλευρά. Η κατανόηση των οδηγιών για την ασφάλεια είναι απαραίτητη, πριν από την απογείωση για πρώτη φορά. 

Η DJI διαθέτει μια σειρά από εξαιρετικά εγχειρίδια χρήσης, μεταφρασμένα από εμάς στα Ελληνικά. Είναι, όμως, σημαντικό να γνωρίζετε και τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να μάθετε αυτά με το παιδί σας, πριν από την πρώτη του πτήση. Λόγω του ενδεχόμενου κινδύνου που έχουν τα drones, συνήθως αναφέρονται ως προϊόντα 14+. Ως εκ τούτου, είναι ευθύνη σας ως γονέας ή κηδεμόνας να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους νόμους και τις οδηγίες.

Λεπτομέρειες που πρέπει να λάβετε υπόψη

Τα drones ποικίλλουν σε μέγεθος και σε μεθόδους λειτουργίας. Είναι σημαντικό να εξετάσετε την ευκολία χρήσης τους, πριν αγοράσετε ένα για το παιδί σας. 

Ψάξτε για ένα drone για παιδιά που έχει ένα εύκολο ξεκίνημα, για να κάνει την πρώτη ημέρα πτήσης απλή. Ένα κουμπί γρήγορης επιστροφής στο σπίτι (return to home) είναι επίσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το drone του παιδιού σας μπορεί να επιστρέψει σε αυτά γρήγορα και με ασφάλεια. 

Τα drones που έχουν διαισθητικά συστήματα ελέγχου θα διασφαλίσουν ότι το παιδί σας θα αξιοποιήσει στο έπακρο το drone του. Ακόμα, θα το ενθαρρύνει να μάθει περισσότερα, εάν μπορεί να κατανοήσει τα βασικά της πτήσης γρήγορα.

Εικόνα με θέμα: drone για παιδιά. Αγόρι με καπέλο κρατά drone με κάμερα.

Ανθεκτικό μοντέλο

Όπως όλα τα παιχνίδια, τα drones πρέπει να είναι σε θέση να αντέχουν σε μερικές απότομες προσγειώσεις και σε χτυπήματα εμποδίων, που κακώς βρέθηκαν μπροστά στην πορεία της πτήσης σας. 

Αλλά δεν είναι όλα τα drones ίδια κατασκευαστικά. Ψάξτε για ένα drone του οποίου οι έλικες να είναι εύκολο να αντικατασταθούν από εσάς τους ίδιους και ένα μοντέλο που θα συγχωρεί λίγα χτυπήματα. 

Δε θα υπήρχε τίποτα πιο θλιβερό για τους γονείς και τα παιδιά να βλέπουν ένα λατρευτό δώρο να θρυμματίζεται στην πρώτη πτήση.

Ξανθό αγόρι με την πλάτη στον τοίχο παίζει με ένα drone με κάμερα.

Σχέση τιμής

Το τελευταίο στοιχείο που λαμβάνεται υπόψη όταν αγοράζετε ένα drone είναι η τιμή. Συγκρίνετε την ποιότητα των εξαρτημάτων του αεροσκάφους με τη σχέση τιμής. 

Η αγορά από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή θα σημαίνει ότι έχετε εξυπηρέτηση αλλά και τεχνική υποστήριξη, ακόμη και αφού το αγοράσατε. Αγοράστε από εταιρία που έχει σταθερή παρουσία στο διαδίκτυο και σαφή μέθοδο επικοινωνίας με τους πελάτες της.

Οι δύο επιλογές drones που σας προτείνουμε

Αναρωτιέστε τι drone να αγοράσετε;

Μην ανησυχείτε, καθώς εμείς θα σας προτείνουμε παρακάτω δύο εξαιρετικές λύσεις για να ξεκινήσει το παιδί σας τις εναέριες περιπέτειές του:

Tello

Απεικόνιση του μοντέλου drone με την ονομασία Tello.
Απεικόνιση του drone Tello από πλάγια όψη.

Το Tello drone είναι το πιο νέο στην αγορά με τεχνολογία από την Intel και την DJI. 

Σας προβληματίζει ποιες μπορεί να είναι οι τιμές για αυτού του είδους drones; 

Το συγκεκριμένο μίνι – drone κοστίζει 110,00 ευρώ και είναι ένα από τα πιο δημοφιλή drones για παιδιά. Διαθέτει μια φωτογραφική μηχανή που συλλαμβάνει βίντεο 360 μοιρών και μεταδίδει ζωντανά πλάνα σε ένα tablet ή σε κινητό τηλέφωνο.

Αν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να ρίξετε μια καλύτερη ματιά στα εξαρτήματα για το DJI Tello drone.  

Το Tello drone, το οποίο ζυγίζει μόλις 80 γραμμάρια, μπορεί να πετάξει για 13 λεπτά και να βγάλει φωτογραφίες 5 megapixels – ιδανικό για τον αρχάριο φωτογράφο, τον σκηνοθέτη ή έναν μικρό πιλότο drone στο σπίτι.

Απεικόνιση από πάνω του drone για παιδιά με την ονομασία Tello.

Δε χρειάζεται να είστε έμπειρος πιλότος, για να τραβήξετε ένα καλό πλάνο. Το Tello έρχεται με το χαρακτηριστικό των DJI EZ πλάνων, πράγμα που σημαίνει ότι οι ταινίες μικρού μήκους σας είναι μια απλή εντολή στο Tello για να γίνουν. 

Απλά ρυθμίστε τη λειτουργία του drone σε κύκλο, 360 ή Up & Away και το λογισμικό Tello θα καταγράψει και θα επεξεργαστεί την τέλεια θέση τραβώντας το βίντεο για εσάς.

Καθώς ο ενθουσιασμένος μικρός πιλότος σας ξεκινάει την εκπαίδευσή του, το Tello είναι επίσης ένα ασφαλές πτητικό μηχανάκι για εσωτερικούς χώρους. Είναι ελαφρύ και στιβαρό, που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά φιλικό προς τα παιδιά.

DJI Spark

Απεικόνιση του τηλεκατευθυνόμενου drone DJI Spark.

Ένα ακόμα μοντέλο που μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία παιδικά drones είναι το DJI Spark. 

Ψάχνετε να επενδύσετε σε ένα drone με κάμερα για παιδιά; 

Σκεφτείτε το DJI Spark και τα εξαρτήματά του. Εάν τα παιδιά σας δεν είναι μόνο εκκολαπτόμενοι ενθουσιασμένοι drone πιλότοι, αλλά ενδιαφέρονται και για κινηματογραφικές λήψεις, αυτό είναι μια καλή επιλογή για τη βιντεοσκόπηση και φωτογράφηση οικογενειακών δραστηριοτήτων. 

Το Spark ελικόπτερο τραβά φωτογραφίες με camera 12 megapixels και βίντεο με ταχύτητα 1080p (30 fps). Το Spark πετάει περίπου 16 λεπτά ανά φόρτιση!

Χέρι κρατά το mini drone με την ονομασία DJI Spark.

Η λειτουργία ActiveTrack αναγνωρίζει αυτόματα τα κινούμενα αντικείμενα που θα επιλέξετε και τα παρακολουθεί αξιόπιστα ανάλογα με το τι είναι και πόσο γρήγορα κινούνται. Έτσι, αποτελεί ένα εξαιρετικό drone για τα παιδιά, καθώς ακολουθεί τον χρήστη (follow me mode)

Το Spark είναι διαισθητικό στη χρήση και μπορεί να λειτουργήσει με έλεγχο χειρονομίας. Σωστά!  

Χρησιμοποιήστε απλές χειρονομίες για να ελέγξετε το drone και να το κάνετε να κάνει ελιγμούς σε διάφορες λειτουργίες Selfie. Θα είναι πολύ διασκεδαστικό!

Κάπου εδώ το άρθρο μας με θέμα drones για παιδιά έφθασε στο τέλος του. Ελπίζουμε να σας κατατόπισε για την καλύτερη αγορά – δώρο που θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους.

Καλές πτήσεις!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *