Μοντελισμος και Τηλεκατευθυνομενα Ελικόπτερα

MyHelis RC modeling store

Σας συγχαρούμε για την απόφαση σας να ασχοληθείτε με τον υπέροχο κόσμο του μοντελισμού και τηλεκατευθυνόμενου μοντελισμού. Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μετανιώσετε ποτέ γι’ αυτήν σας την απόφαση. Σίγουρα στην αρχή θα υπάρξουν κάποιες δυσκολίες όμως όσο περνάει ο καιρός και ασχολείστε ολοένα και περισσότερο με το αυτό το χόμπι θα διαπιστώσετε ότι οι συγκινήσεις που σας χαρίζει θα υποσκελίσουν κάθε πρόσκαιρη απογοήτευση. Ανεξάρτητα από τι μοντέλο (αυτοκίνητο, ελικόπτερο, αεροπλάνο, σκάφος) που θα επιλέξετε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεται πριν αγοράσετε το πρώτο σας μοντέλο.

Πολλοί πιστεύουν (λανθασμένα) ότι τα τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα είναι παιδικά παιχνίδια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει ένας νεοεισερχόμενος και αυτό το λάθ&µn;ς μπορεί να τον οδηγήσει σε λανθασμένες και επικίνδυνες επιλογές. Αν αντιμετωπίσετε το νέο σας μοντέλο σας σαν ένα παιχνίδι και περιμένετε να το βγάλετε από το κουτί του και αυτό να «παίζει» τότε μάλλον θα απογοητευτείτε. Ο τηλεκατευθυνόμενος μοντελισμός απαιτεί χρόνο, χρήμα, διάβασμα και πάνω απ’ όλα διάθεση. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δοθεί κατά την έρευνα αγοράς του μοντέλου σας . Η αγορά έχει να επιδείξει πολλά μοντέλα που συχνά μπορεί να μπερδέψουν τον αρχάριο. Η καλύτερη προσέγγιση είναι να συμβουλευτείτε κάποιον που έχει προηγούμενη εμπειρία με κάποιο μοντέλο έτσι θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει στα πρώτα σας βήματα.

Δεν θα πρέπει να παραβλέψετε και το γεγονός ότι ένα μοντέλο στα χέρια ενός άπειρου μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει κάποιο ατύχημα με δυσάρεστες συνέπειες. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα μοντέλα σας μόνο σε ενδεδειγμένους χώρους .
Ο τηλεκατευθυνόμενος μοντελισμός είναι ένα από τα παλιότερα χόμπι. Ο Luftwaffe χρησιμοποιούσε ιπτάμενες τηλεκατευθυνόμενες βόμβες για να βομβαρδίζει συμμαχικά πλοία. Παρ’ όλα αυτά, δεν ήταν πρακτικό για χρήση από πολίτες λόγο μεγέθους και βάρους των τρανζίστορ.

µlambda;mu;ό