Πως να συντηρήσετε το Ψεκαστικό drone σας

Thursday, January 5, 2023

Ως σχετικά εξελιγμένος ηλεκτρονικός και μηχανικός εξοπλισμός, εκτός από την κανονική χρήση, για τη διασφάλιση της κανονικής διάρκειας πτήσης και λειτουργίας του, εκτός από τη διασφάλιση της κανονικής λειτουργίας και χρήσης σύμφωνα με τις προδιαγραφές, είναι επίσης απαραίτητο να συντηρείται συχνά το γεωργικό drone. θα σας εξηγήσουμε ορισμένα προβλήματα που πρέπει να προσέχετε κατά την καθημερινή χρήση και τις μεθόδους συντήρησης μετά τη χρήση.

Διατηρείται καθαρό και στεγνό
Ως εξελιγμένη ηλεκτρονική συσκευή, το ψεκαστικό drone πρέπει να διατηρείται στεγνό και καθαρό. Αν και το drone δεν καταστρέφεται όταν βραχεί, εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα αφού βραχεί ή βραχεί, θα προκαλέσει ζημιά στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα , δυσλειτουργία του αεροσκάφους και μείωση της διάρκειας ζωής του drone. Εάν το drone είναι υγρό ή υγρό κατά τη χρήση, μετά τη χρήση  απενεργοποιήστε το drone και στεγνώστε το, στη συνέχεια τοποθετήστε το σε ένα αδιάβροχο κουτί για να απορροφήσει την υγρασία και βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί η υγρασία πριν από τη χρήση. Επιπλέον, η σκόνη έχει μεγάλο αντίκτυπο στα drones, ειδικά στον εξοπλισμό ακριβείας, όπως οι κινητήρες, γι' αυτό προσπαθήστε να αποφύγετε την απογείωση από άμμο και χαλίκι και να σκονίζετε και να καθαρίζετε το drone μετά από κάθε χρήση.

Φροντίδα Μπαταριών


Εάν η μπαταρία του drone είναι διογκωμένη, σταματήστε να το χρησιμοποιείτε αμέσως. Ορισμένα ψεκαστικά drones διαθέτουν προστατευτική θήκη για την μπαταρία. Εάν η εγκατάσταση δεν είναι ομαλή κατά τη διαδικασία εγκατάστασης της μπαταρίας, ενδέχεται το εξόγκωμα της μπαταρίας να έχει συμπιέσει το προστατευτικό περίβλημα από το σχήμα. Επιπλέον, υπό κανονικές συνθήκες, η μπαταρία του drone χρησιμοποιείται δύο φορές την εβδομάδα και η μπαταρία δεν θα είναι ανθεκτική και γερασμένη για έως και ένα χρόνο. Και στη διαδικασία χρήσης του drone, θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στον αντίκτυπο της εξωτερικής θερμοκρασίας στην μπαταρία. Εάν το χρησιμοποιείτε σε περιοχή χαμηλής θερμοκρασίας, θα πρέπει να κάνετε καλή δουλειά στο να «ζεστάνετε» και να «ζεσταίνετε» την μπαταρία για να αποφύγετε τη γρήγορη αύξηση της τάσης.

Συντήρηση των Ελίκων

Αν και οι έλικες UAV δεν είναι τόσο εύθραυστες όσο οι μπαταρίες, απαιτούν επίσης συχνή συντήρηση. Ενώ οι συγκρούσεις που έχουν ως αποτέλεσμα το σπάσιμο των λεπίδων κατά την κανονική χρήση είναι σπάνιες, η πρόσκρουση σε εμπόδια λόγω οπτικών σφαλμάτων ή χειρισμού είναι σύνηθες φαινόμενο. Σε περίπτωση σύγκρουσης με εμπόδιο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο αν υπάρχουν ρωγμές ή κενά στις λεπίδες που επηρεάζουν την ευστάθεια πτήσης του drone. Εάν η ζημιά της προπέλας είναι σοβαρή, πρέπει να αντικατασταθεί με νέο πτερύγιο προπέλας.

Συντήρηση των Μοτέρ


Εκτός από την προπέλα, ο κινητήρας που έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στην ευστάθεια πτήσης του drone είναι ο κινητήρας. Εάν το drone κυλήσει χωρίς λόγο ή δεν προσγειωθεί ομαλά όταν αιωρείται, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με τον κινητήρα. Μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναβαθμονομήσετε την άτρακτο πριν απογειωθείτε. Εάν αυτό το πρόβλημα εξακολουθεί να παρουσιάζεται, πρέπει να το στείλετε στο εργοστάσιο για συντήρηση εγκαίρως για να αποφύγετε το στάσιμο του κινητήρα και την απώλεια του ελέγχου ή τη συντριβή του drone.